Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids loop je langs twee of drie Zeecontainerprogramma’s en naar de locaties waar één of twee nieuwe makers hun laatste werk tonen. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.

In deze tour zie je Studio Figur + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!

Deze route heeft ook een lange variant. Check die tour hier!

ÓTTI (8+) - Studio Figur

Een tekstloze live-cinema- en familievoorstelling voor iedereen die wel eens bang is. Een poëtische en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek over het in de ogen kijken van je angst, en samen op avontuur te gaan.

Studio Figur maakt een poëtische, filmische voorstelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek over het in de ogen kijken van je angst. Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Spannende verhalen die wel altijd goed aflopen. Ze twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld.

Maia’s angst is altijd bij haar in de vorm van het wezentje Ótti. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm zonder dat hij begrijpt waarom. Soms wordt Ótti zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Andere keren groeit hij zo hard dat hij de kamer vult en ze niet naar buiten kan. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt.

ÓTTI is een tekstloze live-cinema- en familievoorstelling voor iedereen die wel eens bang is.

Spel: Nina-Elisa Euson, Pluck Venema, artistieke leiding & regie: Noufri Bachdim, filmregie: Aidan Vernee, poppenbouw: Pluck Venema, muziek: Sebastiaan Bax, vormgeving: Yannick Verweij, filmtechniek: Lester Kamstra, technische productie: Marco Steenks, zakelijke leiding: Joeri van Spijk, illustratiebeeld: Djenné Fila

Zeecontainerprogramma
Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Twaalf bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.

Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!