Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids loop je langs twee of drie Zeecontainerprogramma’s en naar de locaties waar één of twee nieuwe makers hun laatste werk tonen. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.

In deze tour zie je Lunatics and Poets van Het Atelier / Oerol & Over het IJ + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!

Het is ook mogelijk om alle Atelier-makers achter elkaar te zien. Check die tour hier!

Hurry Slowly Hurry - Lunatics and Poets

‘Hurry Slowly Hurry’; de bitterzoete dans-episode van Lunatics and Poets over de wachtruimte aan het einde van het bestaan.

Lunatics and Poets, opgericht door Hanna van der Meer en Anna Jacobs, maakt werk voor theater, film en installatie. Hurry Slowly Hurry is een locatievoorstelling in dans en beeld over het bitterzoete aan de eindigheid van ons leven, het niet vergeten willen worden en de onstoffelijke ‘ik’. Een vrouw wacht na haar dood op iemand uit haar voorbije leven. Wij zien haar in de wachtruimte, waarin ze herinneringen herleeft. In deze alternatieve realiteit wordt zij voor een keuze gesteld. Kunnen we wachten als we niet weten wat het einde van de wachttijd is?

Concept en choreografie: Lunatics and Poets, performance: Ada Daniele, Terencio Douw, geluidsontwerp: nog te bevestigen, lichtontwerp: nog te bevestigen, vormgeving: nog te bevestigen

Over Het Atelier
Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ. Voor deze editie wordt samengewerkt met drie partners in talentontwikkeling die een maker of duo hebben voorgedragen: Nora Ramakers door Productiehuis Theater Rotterdam, Lunatics and Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer) door Club Guy & Roni en Noord Nederlands Toneel en Diederik Kreike door Likeminds.

Concept: Hanna van der Meer en Anna Jacobs (Lunatics and Poets), Diederik Kreike, Nora Ramakers, co-productie: Oerol, Over het IJ, Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel, Likeminds, Productiehuis Theater Rotterdam, creatief producent: Antsje van der Zee, artistiek coördinator: Maurice Bogaert, mede mogelijk gemaakt door: Oerol, Over het IJ, Likeminds, Productiehuis Theater Rotterdam, Club Guy & Roni en Noord Nederlands Toneel, met steun van: Fonds Atelier Oerol

Zeecontainerprogramma
Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Twaalf bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.

Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!