Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids loop je langs twee of drie Zeecontainerprogramma’s en naar de locaties waar één of twee nieuwe makers hun laatste werk tonen. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.

In deze tour zie je Monki / TENT + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!

Van deze tour is er ook een lange variant (Monki / TENT + ROTOR / Johannes Bellinkx + Zeecontainerprogramma), check het hier!

360 - Monki / TENT

Neem plaats op een rollend krukje en wees speler in deze circusvoorstelling: hoe nabij wil je bij een vreemde zijn?

Straks, als we elkaar weer mogen aanraken, hoe nabij wil je dan bij een vreemde zijn? In de hedendaagse circusperformance 360, in regie van Benjamin Kuitenbrouwer en Hanneke Meijers, wordt een reeks voorstellen gedaan. Met telkens nieuwe ‘wat als’ vragen, verandert de groepsdynamiek en daarmee het script. Terwijl acrobaten Théo en Lucas Enriquez met jongensachtige bravoure hun bewegingskunsten delen, oefen jij invloed uit op nabijheid en op de loop van de voorstelling. Neem plaats op een van de rollende krukjes en wees speler in deze beweeglijke compositie.

Regie: Benjamin Kuitenbrouwer, concept: Benjamin Kuitenbrouwer, Hanneke Meijers, co-regie: Hanneke Meijers, artiesten: Lucas Enriquez, Théo Enriquez, producent: TENT

Zeecontainerprogramma
Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Twaalf bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.

Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!