COVID-19
Om het festival veilig te houden, houden wij ons natuurlijk aan de maatregelen rondom het coronavirus. Aangezien deze maatregelen veranderlijk zijn, is dat voor ons ook het geval. De richtlijnen die gelden vlak voor aanvang van het festival, zullen de richtlijnen zijn waar wij ons aan houden. We houden momenteel rekening met alle mogelijke opties.

Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat het ons even weten via kassa@overhetij.nl. 

HORECA
Het is op het festivalhart mogelijk om wat te eten en drinken te halen. Hier kunt u niet vooraf voor reserveren, maar gewoon naartoe als u op het festivalhart bent. Meer informatie over het festivalhart vindt u hieronder. 

TICKETS
Annuleringsbeleid
Behalve als het festival wordt afgelast vanwege de recente maatregelen rondom COVID-19, is het bij Over het IJ niet mogelijk om een ticket te retourneren of ruilen. 

Soorten tickets
Dit jaar zijn er de volgende tickets, voor de volgende prijzen te verkrijgen:

Programma

Regulier

t/m 27 jaar - 3 euro korting

Stadspas - 5 euro korting

Stadspas

Lange tour

€15,-

€12,-

€10,-

Korte tour

€12,-

€9,-

€7,-

IJbandje
Een IJbandje zit automatisch bij aanschaf van je ticket voor een Nieuwe Makers-route. Je kunt hem ook bijbestellen bij je aanschaf van een ticket voor andere programmering. Met een IJbandje krijg je toegang tot het festivalhart. Hier kun je genieten van het Zeecontainerprogramma, onze contextprogrammering en natuurlijk van een lekkere festivalhap van CurryUp! 

Tours
Over het IJ bundelt haar programma van de nieuwste generatie makers in langere en kortere routes; voor ieder wat wils. Coronaproof, in kleine groepen publiek, kan je voor het eerste sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Iedere tour bevat een combinatie van één of meerdere nieuwe makers presentaties en -voorstellingen op de NDSM-werf met een aantal zeecontainers in het festivalhart. We verzamelen in het festivalhart waar we twee of drie Zeecontainers bezoeken. Met een gids lopen we daarna naar de locaties van één of twee nieuwe makers op de NDSM-Werf. De langste tour duurt 3 uur, de kortste 1,5 uur en de tours zijn zowel in de middag als in de avond te bezoeken. Alle informatie over de verschillende tours vind je hier!

Voor andere vragen over tickets kunt u mailen naar kassa@overhetij.nl.

BEREIKBAARHEID FESTIVAL
Het festival is makkelijk bereikbaar per fiets, bus en pont vanaf station Amsterdam Centraal. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf. Houd hierbij rekening met extra reistijd naar deze voorstellingen.