Twee mensen doen een poging tot gesprek. Maar ze praten letterlijk tegen een muur. Toch proberen ze te delen. In de hoop herkend te worden, in wat ze denken en voelen. Herkend in hun gekte, zodat ze niet alleen zijn, zodat er bewijs is dat er tenminste één ander mens bestaat die niet is zoals het zou moeten zijn. Ze zijn elkaars biechtpriesters op zoek naar zuivering. Maar is het verliezen van onschuld niet iets dat hoort bij mens-zijn?

Jente De Motte wil hoopvolle dingen laten zien. “Doodzonde gaat over mensen die proberen uit te leggen wat er zich vanbinnen afspeelt, die dapperheid en ook wel moeilijkheid wil ik laten zien. Hopelijk herkennen mensen iets en kunnen wegezamenlijk toegeven aan onze gekte.”

Spel: Martijn Schrier, Zoë Schollée, concept en regie: Jente De Motte, co-producent: Golden Palace

Deze voorstelling bezoek je met het Over het IJ Festivalbandje. Hiermee krijg je tien dagen lang onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, toegang tot de afterparties in Sexyland en korting aan de bar op drinken in het festivalhart op de NDSM-werf.