Zondag 19 juli: de beeldige dag
De beeldige dag begint met een eerste beeldonderzoek van LIPS&KNOBEL. Met de voorstelling OVERKILL geven zij zichzelf een heropvoeding in ongeremd gedrag. De hooligan in henzelf wordt gewekt: met een tank maken ze alles kapot en verwoesten ze vervolgens zelfs de tank. De grens wordt opgezocht en overschreden: overkill. 

De beeldige dag omvat vervolgens een animatie: Firma DRAAK en Feikes huis hebben een trailer gemaakt van de voorstelling Missie Operatie Expeditie (M.O.E.). In deze voorstelling beginnen drie dappere jonge helden aan een reddingsoperatie. Het doel: de top van de berg. Onderweg bungelen ze aan richels en doorstaan ijskoude nachten. Ze doen alles om deze complexe missie te laten slagen. Maar waarom? 

Als afsluiter zien we vanavond om 20.30 uur INDOCTRINEER ME. In deze muziek-theatrale videoclip houden zij zich bezig met de volgende vragen: hoe vrij zijn wij in ons denken, volgen en voelen? Welke rol spelen media en politici daarin? We waren afgelopen tijd compleet afhankelijk van media, wat de twijfel over waarheid en transparantie in de media oproept. Wat is de impact van angst in dit geheel? Het antwoord van Counterpoint Corp. zien we vanavond om 20.30 uur.

Over het IJ keert terug…
Hier blijft het natuurlijk niet bij. Vanaf september hebben we een maandelijks programma. Alvast een vooruitblik: in september o.a. Collectief het Paradijs met hun voorstelling Paradijsvertraging en in oktober een nieuw project van Bart van de Woestijne.

November staat in het teken van ons Nieuwe Makers Programma; Over het IJ biedt in het Nieuwe Makers Programma zes jonge theatermakers en kunstenaars een platform voor het maken of presenteren van een klein locatieproject, in en om het NDSM Theater op de NDSM-werf. Zij presenteren een kleine voorstelling of installatie voor een klein publiek. Met o.a. LIPS&KNOBEL, Onyx & Ivory/ PMP & DOX, Tamar Blom, BetweenTwoHands en Firma Draak/ Feikes Huis.

In december presenteren we ons sociaal artistieke programma met o.a. ons Stadskunstenaarsprogramma met werk van Valerie van Leersum, Massih Hutak en Rianne Meboer en presentaties van o.a. MOHA projects (Alice Pons en Olivia Reschofsky) en SAM (initiatief van Arthur Kneepkens (Theaterstraat) en Merel Noorlander / TAAK).

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de website of onze social media kanalen. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief