Afgelopen maanden was er meer dan genoeg om verdrietig over te zijn. Theaters sloten hun deuren en festivals in heel Nederland werden geannuleerd. Daarom opent Nineties Productions een online rouw resort: Memento Mori. Een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek en cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art.

Offline en online

Memento Mori is 15 tot en met 19 juli zowel offline als online te beleven. Offline voor een beperkt publiek van 50 personen in het NDSM Theater, online via een livestream voor 150 personen. De online versie doet in niets onder aan de offline versie, en voelt aan alsof je in levende lijve in het NDSM Theater aanwezig bent.

Memento Mori
Tijdens Memento Mori (gedenk te sterven) sta je stil bij het voorbijgaan van de dingen. Je rouwt er om alles wat er niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Memento Mori maakt zichtbaar wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Tickets
Offline tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 20,-. Steun Nineties Productions in deze barre coronatijden met een Artist Solidarity Ticket à € 35,-.

Online tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-. Om de voorstelling ook toegankelijk te maken voor mensen die financieel door de coronacrisis hard zijn geraakt, is een kortingsticket beschikbaar à € 7,-.

Kaarten zijn te koop via www.theaterbellevue.nl.

Praktisch
Memento Mori van Nineties Productions
Speeldata: 15, 16, 17, 18, 19 juli (17 juli première)
Aanvang: 20.30 uur
Locatie offline: NDSM Theater, Scheepsbouwkade 6, Amsterdam
Locatie online: www.ninetiesproductions.nl/mementomori

Over het IJ Presenteert
Memento Mori is onderdeel van Over het IJ Presenteert: een alternatief voor Over het IJ Festival 2020, soms online, maar zoveel mogelijk in het echt. Over het IJ Presenteert is een platform voor experiment en onderzoek naar de relatie met publiek, en de innovaties die hieruit voortkomen in vorm en inhoud, soms online, maar zoveel mogelijk in het echt. Resultaat is een serie voorstellingen en producties die we van 10 juli t/m 31 december presenteren, zowel online als offline en corona-proof ten top. Lees meer over Over het IJ Presenteert op onze website.