Op volle kracht thuis aan de slag
Omdat we het beste voorhebben met de gezondheid van ons allemaal, volgen we strikt de instructies van het RIVM en de autoriteiten op. De huidige maatregelen in Nederland gelden tot en met 6 april. Dit betekent dat Over het IJ Festival 2020, van 10 t/m 19 juli, vooralsnog door kan gaan. We houden het moraal hoog en werken op volle kracht door aan onze 28e festivaleditie. Dat doen we in ieder geval t/m 6 april - al videobellend en vanachter de laptop – thuis. In de tussentijd blijven we bereikbaar via info@overhetij.nl.

Mogelijke programmawijzigingen
Het programma van Over het IJ Festival 2020 bestaat uit tientallen premières, waarvan er veel de komende maanden worden ontwikkeld. Op dit moment kunnen veel repetities en afspraken niet doorgaan, waardoor het maakproces van sommige voorstellingen vertraging oploopt. Mogelijk leidt dit tot wijzigingen in het programma. We houden je hiervan op de hoogte via onze website en socials, ook als er nieuwe maatregelen komen die gevolgen hebben voor Over het IJ Festival 2020.

Theater in tijden van isolement
Ook in deze tijden van isolement kun je volop genieten van theater. Misschien niet in levenden lijve op het podium, maar wel online! Festival Cement houdt vanaf vrijdag 20 maart een negendaags online festival om hun makers alsnog een podium te kunnen bieden: Festival Cement in Isolement. Benieuwd naar meer theater in tijden van isolement? Een lijst met leuke streams en online registraties vind je in Theaterkrant.

Open call Nieuw Dakota
Laat je graag in deze actualiteit je stem horen? Nieuw Dakota, onze buur op de NDSM-werf, is op zoek naar makers en kunstenaars met een creatieve idee, tekst, beeld of gedachte. Van alle ingezonden ideeën maakt Nieuw Dakota een online presentatie onder de noemer ‘We leven allemaal translokaal’.

We hopen jullie in goede gezondheid te zien tijdens #OHIJ20. Tot die tijd: let goed op jezelf en je naasten.

XOXO,
Team Over het IJ

Foto: Finisterre van Rita Hoofwijk tijdens Over het IJ Festival 2019, gemaakt door William  van der Voort