Programma juli - Offlinepogramma

Nineties Productions - Memento Mori
Afgelopen maanden was er meer dan genoeg om verdrietig over te zijn. Nineties Productions opent daarom Memento Mori: een on- én offline rouw-resort. Een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek en cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Zowel offline als online te bezoeken.

Eef van Breen Groep - Playing New York (acoustic preview)
Beleef het waargebeurde verhaal van een groep vrienden die zonder plan naar New York vertrekt om de stad te betoveren met muziek. Op locatie in de Tolhuistuin brengen de musici, zangers en een speciaal voor de gelegenheid samengesteld Amsterdams koor, een concertante, akoestische versie van Playing New York. Dit concert is een tussentijdse presentatie van de scenische ‘film zonder beeld’ die later dit jaar in première gaat.

Online programma
Ook is er een online programma te zien met nieuw werk van o.a. Bart van de Woestijne, de makers van Het Atelier, Likeminds/ Joeri Heegstra, Bart van de Woestijne, Abhishek Thapar,  BetweenTwoHands, Emke Idema, Stadskunstenaar Valerie van Leersum en Performance Technology Lab.
Bekijk het volledige programma hier.

Maandelijks programma tot en met eind december
Ook na 19 juli kun je bij ons terecht voor een maandelijkse portie locatietheater van nieuwe makers die zich verhouden tot de veelbewogen tijd waarin we nu leven en nieuwe relaties tussen makers en publiek. Rond ieder laatste weekend van de maand presenteren we tot en met eind december een klein maar bijzonder programma in en om het NDSM Theater. Onderzoek en experiment staan centraal; makers presenteren volledige afgeronde voorstellingen, maar soms ook tussenpresentaties van een langer durend onderzoek. 
Vanaf september presenteren we o.a. Bart van de Woestijne, ons Nieuwe Makers Programma met o.a. LIPS&KNOBEL, Between two hands en Firma Draak en Onyx&Ivory/ PMP en Het Atelier. Verder ook ons Stadskunstenaarsprogramma met werk van Valerie van Leersum, Massih Hutak en Rianne Meboer en presentaties van o.a. MOHA projects (Alice Pons en Olivia Reschofsky) en SAM (initiatief van Arthur Kneepkens (Theaterstraat) en Merel Noorlander / TAAK).

Coronaproof programma
Omdat we vinden dat je theater het beste in levende lijve beleeft, zijn alle voorstellingen zoveel mogelijk offline te bezoeken. Beperkingen rondom het organiseren van evenementen vermijden we niet, we omarmen ze juist. We gaan op zoek naar nieuwe manieren om theater te presenteren en een nieuwe relatie tussen makers en publiek. 

NDSM Theater
Het offline programma vindt plaats in en om het NDSM Theater, een nieuw theater in de NDSM-loods, waar we komende tijd een publieke werkplaats en presentatieplek voor locatietheater willen ontwikkelen. We doen dat samen met Stichting Kinetisch Noord en een aantal landelijke partners in talentontwikkeling en locatietheater.

Het onzekere omarmen
Over het IJ gaat over bijzonder locatietheater, gemaakt door nieuwe makers, dat reflecteert op de wereld van nu, met een focus op actuele stedelijke ontwikkelingen. Makers laten zich voor Over het IJ inspireren door nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, verhalen en thema’s die spelen in de stad. De veelbewogen tijd waarin we leven maakt deze werkwijze relevanter dan ooit. Een aantal thema’s die vanaf 15 juli aan bod komen zijn: het afscheid van de ‘oude tijd’ en het verwelkomen van de nieuwe realiteit voor en na corona, de waarde van kunst in deze tijd, de invloed van digitale mediavormen, Black Lives Matter en onze verhouding tot de natuur. Alle voorstellingen en presentaties onderzoeken de relatie tussen kunstenaar en publiek. Het is een essentiële vraag die helpt om het theaterveld - juist nu - zowel in beweging te brengen als in ontwikkeling te houden en die anticipeert op een ongewisse toekomst.